Newsletter Subscription

Tuesday, June 4, 2013

8 Motive Pentru Care Breslo.ro Are Succes

Timid, m-am hotarat si eu sa-mi deschid un magazin pe Breslo.ro si am fost surprinsa de
descoperirile pe care le-am facut. Poate aveam prea multe idei preconcepune, poate timpul petrecut pe alte platforme m-a facut sa am alte asteptari, in orice caz, in momentul in care accesezi www.breslo.ro iti dai seama de ce acest website are success si de ce e cel mai mare loc unde poti vinde produse handmade in Romania.

Experienta mea pe internet cu tot felul de site-uri, faptul ca am fost copywriter pentru clienti straini asemanatori, experienta cu alte site-uri internationale si nationale de acest gen, dar si cartile de “Cum sa...marketing...handmade” pe care le-am citit ca o nebuna in ultimele doua luni ma ajuta sa vad de ce Breslo.ro este peste restul site-urilor de genul acesta din Romania. Asta poate fi o lectie pentru site-urile asemanatoare sau un indemn pentru alti artizani sa isi creeze un cont si aici:

1. Ai parte de mult sprijin de la oameni de treaba – cred ca asta e cea mai frumoasa parte a acestui loc, exista un loc unde oamenii interactioneaza constat, fie ca vorbim de galeriile de creatii, fie ca vorbim de forum. E frumos acolo, e bine sa ai mereu sentimentul ca site-ul nu e “mort” din punct de vedere social, te face sa te simti protejata cumva pentru ca stii ca in orice moment, daca ai o problema, te duci acolo, o scrii si fetele iti raspund. Destul de rapid, zic eu. Si ca sa nu fac inca un punct vreau sa spun ca Breslo.ro este mai mult decat un loc unde vinzi handmade, e o comunitate. Atunci cand creezi o comunitate in jurul ideii tale, stii ca vei avea success.

2. Breslo are blog, pe care il foloseste – fie ca gasesti sfaturi despre marketingul in handmade, fie ca citesti despre ultimele magazine aparute, pe blogul Breslo gasesti regulat informatii noi. Si nu orice fel de informatii, articole interesante din mai multe domenii ce tin de handmade. Aici cred ca Breslo este clar peste alte platforme de vanzare handmade. Un lucru firesc ai zice, pentru orice site unde vinzi handmade, mai ales cand vorbim de marketing-ul online unde este o regula generala ca blog-ul actualizat des iti va influenta traficul pe site. In plus, la comentariile de pe blog avem o alta modalitate in care artizanii pot comunica intre ei si iarasi avem factorul social.

3. Concursuri organizate de artizani – Daca intrii pe forum, vei vedea ca exista cel putin 2 sau chiar mai multe concursuri active facute chiar de membri. Fiecare poate alege sa sponsorizeze un concurs iar acest lucru face ca acesta minunata comunitate de pe Breslo.ro sa fie si mai stransa. Lucru care ma duce la punctul urmator:

4. Pe Breslo.ro ai mereu parte de provocari – Fie ca e vorba de un concurs pe Breslo.ro, organizat de administratorii site-ului, fie ca e vorba despre ceva organizat de artizanii care vand acolo, mereu esti inspirat. In plus, concurezi cu oameni extrem de talentati si inveti mereu lucruri noi.

5. Galeriile de cumparaturi – ador sa le fac cand am timp, imi place sa caut prin sute de produse pe cele care se potrivesc cu o idee sau cele care ma inspira in ziua respectiva. In plus, cateodata o galerie de-a ta apare pe prima pagina, lucru benefic, atat pentru tine cat si pentru cei pe care i-ai inclus. In plus, faptul ca sunt facute de membri e un mare beneficiu, acest lucru nu este posibil pe alte platforme de vanzare a lucrurilor handmade si cred ca functioneaza impotriva lor.

6. Noile produse apar pe prima pagina – Imi place ca breslo.ro isi sprijina noii artizani, si fiind extrem de noua acolo mi-a placut sa vad ca produsele nou introduse apar pe prima pagina. In plus, acest lucru e ca un impuls sa adaugi mai multe produse si stim ca doar avand o selectie mare de produse ai success.

7. Breslo.ro chiar isi asculta membrii - exista chiar o sectiune unde poti veni cu idei pentru imbunatatirea site-ului si de-a lungul timpului au fost implementate multe idei de-acolo. Imi place asta, imi place ca Breslo nu a ramas pe acelasi format cu care a pornit si s-a imbunatatit in timp, asta sigur este inca un ingredient pentru reteta de success.

8. E usor de folosit/ are un design care nu asalteaza ochii – Imi pare rau sa vad ca unele platforme si in general orice site-uri care furnizeaza servicii nu sunt in stare sa vina cu un design OK si mai multa functionalitate. Cand folosesti fucsia sau rosu aprins combinat cu galben pui, turquoise si alte culori stridente pentru site-ul tau, probabil ai o problema. Cu siguranta unul dintre motivele pentru care Breslo.ro a reusit sa aiba un asa success este faptul ca e user friendly, iar daca nu te descurci are tutoriale prin care iti arata cum sa-l folosesti, si daca nici atunci nu te descurci, intrebi pe forum. Ce am observat ca nu inteleg alte platforme este ca probabil design-ul este primul care sare in ochii clientului si vanzatorului, iar daca ultimul poate trece peste partea asta, clientul poate cu usurinta sa fie iritat de aspect si sa treaca mai departe.

Probabil sunt multe alte motive pentru care Breslo.ro are success, poate au stiut sa-si faca bine campaniile de promovare, poate au avut multa acoperire in media, in orice caz, toate lucrurile mentionate mai sus au avut probabil cea mai mare influenta in pastrarea unei baze de clienti si vanzatori de-a lungul timpului. Pentru ca oricat de vizibili ar fi online si oricat ar stii lumea de site, daca nu oferi servicii bune si nu construiesti un loc placut, totul este in van.

No comments:

Post a Comment